Jezdecká akademie v Brandýse nad Labem

17.09.2013 11:10

Dne 14. 9. 2013 se v nádherném prostředí zahrady zámku v Brandýse nad Labem konala Jezdecká akademie, na které prezentovaly jízdu v dámském sedle Simona Fränkelová s Fabian van de Pluum a Veronika Kalendová s Quinem v drezurně skokové ukázce.

Dovolíme si citovat slova jednoho z fotografů akce, pana Jana Špačka:

"Jezdecká akademie - v nádherném prostředí zámecké zahrady císařského a královského zámku v Brandýse nad Labem předvedli své umění jezdci - děti z JK Stroboleslavský dvůr - děti, ukázku hry pola předvedli hráči z Gill Polo Club Chlumec n. Cidlinou, do nostalgie s eleganci starých krásných časů nás přivedly Dámy v sedle a Brandejští dragouni, umění drezury předvedla Eva Drozenová a Sláva a krása barokního ježdění v podání jezdců a koní z hřebčína Kladruby nad Labem, kteří ukázali práci na dlouhé otěži, Pas de deux, skákání v dámském sedle, barokní školku a čtverylku byla nádherným zakončením Akademie. Bylo na co se dívat. Početní diváci uměli potleskem ocenit výkony jezdců, protože jezdectví má V Brandýse n.L a Staré Boleslavi dlouholetou tradici už od doby Rudolfa II. V Brandýse i v Boleslavi byla Jezdecká kasárna a dragouni zde asi zanechali hodně genů :)) . I můj děda byl dragounem ve Staré Boleslavi 
Viděl jsem už mnoho takových akcí a mohu zodpovědně pochválit orgánizátory za skutečně profesionálně zvládnutou organizaci.
Díky za krásné odpoledne."

Fotogalerie z akce: https://koniny.rajce.idnes.cz/2013_09_14_Jezdecka_akademie_Zamek_Brandys_n._L./